Dion – Magic, dance, theatre
Over onsVideoLocatieReviews

 

goochelaar DionDion van Rijt werd in 1991 geboren in de stad Delft. Als kind was Dion gefascineerd door de kunst van het theater. En hij begon thuis in de woonkamer zijn ‘publiek’ te vermaken met zijn verschillende personages en creaties.

DION: fantasy, illusion, creative & magical

Op zesjarige leeftijd ontdekte hij de magie en voelde deze kunstvorm de perfecte manier was om zichzelf te kunnen uiten. Tijdens het beoefenen van de goochelkunst raakte hij ook in de ban van ballet. Hij realiseerde zich al snel dat deze twee disciplines voor hem een perfecte combinatie konden zijn.

Eerste prijzen

Als tiener ontwikkelde hij zijn eerste theatrale magic en nam hij deel aan verschillende magische wedstrijden in Nederland. Hij was zeer succesvol en won drie jaar op rij eerste prijzen en begon bekend te raken in de magische wereld.

Internationale carrière

Voortbordurend op dat succes, nam Dion zijn carrière internationaal een vogelvlucht. Hij trad op in prestigieuze Variety Shows, Magic Festivals en tv-shows zoals Monte Carlo Magic Stars, Le Mandrake d’Or, Le Plus Grand Cabaret du Monde, Hanza Varieté Theatre en Crazy Horse Paris . In 2006 creëerde Dion de veelbesproken Magic Tango-act en werd hij Grand Prix-winnaar bij de Nationale Kampioenschappen Goochelen in Nederland, gevolgd door de Grand Prix in Luxemburg in 2009, de Grand Prix in Rusland in 2010 en tevens werd hij European Champion of Magic 2011.

Terwijl hij met zijn fantastische Tango-act over de hele wereld succes boekte, ontwikkelde hij met zijn fantasierijke creativiteit in 2013 bijzondere act The White Magic Rabbit. Met deze theatrale combinatie van surrealisme, ballet en magie maakte hij een historische magische wending, die nog steeds wordt gevraagd in vele theaters over de hele wereld.

In 2016 introduceerde Dion het fantasiekarakter Mr. Purpurs, een visueel en dynamisch spektakel dat in theaters in veel landen te zien is als onderdeel van zijn zeer succesvolle wereldtournee.

Inmiddels heeft hij twee nieuwe fantasierijke acts ontwikkeld, waarmee Dion op de planken staat in veel Nationale en Internationale theater. Het creatieve brein van Dion staat nooit stil, zo is hij continue in ontwikkeling en de eerste ideeën voor zijn nieuwe acts zijn alweer begonnen.

Dus wil je iets UNIEKS tijdens jullie event of bijeenkomst, vraag dan de informatie door hier aan de rechterkant je gegevens in te vullen en op te sturen. Dion zal zo spoedig mogelijk van zich laten horen.

0

 

https://youtu.be/2gOb6M3vG4c