Rijksmuseum
Over onsVideoLocatieReviews

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste kunstmuseum in Nederland en beschikt over een indrukwekkende collectie van wereldberoemde werken van meesters zoals Vincent Van Gogh, Johannes Vermeer, Frans Hals en Rembrandt van Rijn. Na een uitgebreid, 10-jaar durend renovatieproject, werd het Rijksmuseum in 2013 heropend door de toenmalige koningin Beatrix. Het gebouw is gelegen in het hart van het Amsterdamse Museumplein, waar je ook het Stedelijk en het Van Gogh Museum kunt vinden. Evenals het Koninklijk Concertgebouworkest, dat vaak als een van de beste concertzalen ter wereld wordt beschouwd. Reserveer je tickets vandaag nog en ontdek de wonderen van deze Nederlandse nationale schat!

Bezoek een van de meest geliefde attracties van Nederland!

Het huidige gebouw van het Rijksmuseum, ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers, opende voor het eerst zijn deuren in 1885 en is nationaal erfgoed sinds 1970. Het recente renovatie project trad in de voetsporen van soortgelijke initiatieven van wereldberoemde musea als het Tate Modern in Londen en het Louvre in Parijs, in termen van het combineren van het oude met het moderne. Het atrium is voorzien van een hoge glazen plafond en ruime, moderne architectuur die op unieke wijze combineert met de traditionele rode bakstenen muren. De collectie bevat meer dan een miljoen stuks en heeft ongeveer achtduizend schilderijen, sculpturen en historische kunstvoorwerpen tentoongesteld, variërend van het jaar 1200 tot het heden. Enkele van de meest opmerkelijke werken omvatten Rembrandts De Nachtwacht (1642), Het melkmeisje van Vermeer (1647) en één van Van Gogh’s zelfportretten (1887).

WANNEER

  • Het Rijksmuseum is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur

KORTING

  • Toegang voor bezoekers onder de 18 jaar is gratis, wel moeten ze nog steeds een ticket reserveren (zonder extra kosten).