Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Over onsVideoLocatieReviews

Zuiderzeemuseum
Ontdek

…de gevarieerde collectie objecten en gebouwen in ons binnen- en buitenmuseum;

…de verzameling moderne en hedendaagse uitingen van kunst en cultuur die samenhangen met de rijke tradities uit het Zuiderzeegebied;

…hoe vroeger en nu samensmelten in de collecties;

…de huisjes uit de voormalige Zuiderzeetijd in het buitenmuseum;

…met leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs hoe het dagelijks leven er vroeger uitzag;

…onze educatieve programma’s waarmee leerlingen spelenderwijs kennis opdoen;

…de hedendaagse invloed van onze geschiedenis;

…de Zuiderzeebibliotheek.

Kortom, ontdek het museum en laat je verrassen!

Bedrijfsevenementen

Buitengewoon bijzonder

Het Zuiderzeemuseum is buiten openingstijden te boeken als unieke locatie voor een (bedrijfs)evenement. Stel je eens voor… een compleet dorp helemaal exclusief voor alle medewerkers of relaties!

In het aan het IJsselmeer gelegen buitenmuseum demonstreren de touwslager, de smid en diverse andere ambachtslieden de kneepjes van hun vak. De genodigen kunnen meevaren op de veldschuit over de grachten of proeven van een vers gerookt visje.

Een speciaal thema is natuurlijk ook mogelijk. Wij geven samen met jullie invulling aan een eigen, unieke evenement. Zo wordt een (avond)openstelling heel bijzonder!
Handig om te weten

mogelijkheden tot 4.000 personen
buitenlocatie met meer dan 130 huizen,werkplaatsen en gebouwen
buiten openingstijden exclusief af te huren
gelegen aan het water
eigen parkeergelegenheid
bereikbaar per openbaar vervoer
bereikbaar per boot

Als bedrijf kun je de evenementen van het Zuiderzeemuseum op verschillende manieren gebruiken voor je relatiemarketing.

Vergaderen en trainen

Het Zuiderzeemuseum biedt prachtige, historische ruimten voor al je vergaderingen, bedrijfspresentaties en andere zakelijke bijeenkomsten.
Vergadering

Pand Purmerend is gelegen aan de stadsgracht in het buitenmuseum. Dit historische pand doet niet meteen aan vergaderen denken, omdat het is ingericht als slagerij. Op de bovenverdieping vind je echter een moderne vergaderruimte voor kleine gezelschappen tot twaalf personen.
Lezing

Een voormalig Enkhuizer koetshuis middenin het buitenmuseum doet dienst als filmzaal en theater, maar is ook prima te gebruiken voor lezingen en presentaties. Het koetshuis is voorzien van vaste stoelen, een balkon, podium, groot projectiescherm en een aparte techniekruimte.
Congres

Het Amsterdamse huis is een multifunctionele locatie die ook uitstekend ingericht kan worden als congreslocatie. Dankzij de flexibele inrichting kunnen we de opstelling geheel aanpassen aan je wensen. De locatie beschikt over een vaste beamer met projectie op de muur. Desgewenst plaatsen we een podium en verduisteren we de locatie met gordijnen. De verschillende stijlkamers zijn uitermate geschikt voor het uitwerken van opdrachten in kleine groepjes. Maar je kunt daarvoor ook gebruik maken van één van de andere locaties in het buitenmuseum.
Bedrijfsuitjes

Buikpijn van het lachen door de gekste opdrachten? Speuren door steegjes? Of gewoon lekker slenteren door het buitenmuseum en genieten van alles wat er om je heen gebeurt? Het kan allemaal in het Zuiderzeemuseum! Van een ontspannen dagje uit tot een verrassend spelprogramma. Wij bieden voor iedere groep en elke gelegenheid een passend arrangement.
Personeelsfeest

Voor zowel grote, als kleine feesten heeft het Zuiderzeemuseum geschikte locaties. De voetjes kunnen van de vloer in het Amsterdamse Huis. Het bruine café Hindeloopen met schitterend uitzicht over het IJsselmeer is een knusse locatie voor een borrel of intiem feestje. En voor een stijlvol diner, gezellige receptie of andere, speciale gelegenheid vormt het Peperhuis een uitstekende ambiance.

Een bedrijfsfeest, een jubileum of de lancering van een nieuw product. Wat je ook wilt vieren, vier het in het Zuiderzeemuseum!
Zakelijk

Het museum beschikt over prachtige, historische ruimtes voor vergaderingen en trainingen. Zo ben je even helemaal weg van de dagelijkse gang van zaken op kantoor en kun je ongestoord werken. En in de pauze? Dan plan je natuurlijk een interessante rondleiding of een heerlijke wandeling door het natuurgebied!
Feestelijk

De jaarlijkse familiereünie, een koperen bruiloft of bedrijfsfeest? Vier je – grote of kleine – feest in één van de bijzondere zalen van het Zuiderzeemuseum! Kom bijvoorbeeld dansen in het Amsterdamse Huis, waar je de avond begint met een heerlijk dinerbuffet of smakelijke barbecue. Voor een stijlvol diner vormt het Peperhuis een uitstekende ambiance, terwijl het bruine café Hindeloopen, met schitterend uitzicht over het IJsselmeer, dé locatie is voor een gezellige borrel.