September, 2018

29Sepallday30alldayMaker Faire - EindhovenHet grootste maakfestival van Nederland komt eraan.

maker faire 2018 in eindhoven klokgebouw

Evenement Details

Maker Faire is de grootste Show (and Tell) op aarde: een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement.

Met trots en blijdschap kondigen we de Eindhoven Maker Faire 2018 aan: Op 29 en 30 september 2018 vindt de vijfde Eindhoven Maker Faire plaats in Klokgebouw Strijp S.

Deels wetenschapsfestival, deels beurs, en voor een deel iets helemaal nieuws. Maker Faire is een samenkomst van tech enthousiastelingen, hobbyisten, onderwijzers, knutselaars, ingenieurs, wetenschapsclubs, designers, kunstenaars, studenten en commerciële exposanten van alle leeftijden. Al deze makers komen naar de Maker Faire om het publiek te laten zien wat ze maken en om te delen wat ze leren. Vol passie en enthousiasme introduceren zij hun projecten aan het publiek.

Maker Faire is voornamelijk gericht op de toekomst, de presentatie van makers die nieuwe toepassingen verkennen met nieuwe technologieën. Maar het is niet alleen voor de makers op technisch gebied; de Maker Faire is gevuld met projecten en experimenten vanuit het gehele spectrum van wetenschap, techniek, kunst, performance en ambacht.

MakerFaire is een bijeenkomst van fascinerende, nieuwsgierige mensen die graag hun vaardigheden delen. Het is een plek voor makers om hun werk te demonstreren en interactie aan te gaan met het publiek. Vele makers zeggen dat ze geen andere plek kennen om te delen wat ze doen. DIY (Do-It-Yourself) is vaak onzichtbaar in onze gemeenschap, deze vindt vaak plaats in winkels, garages en op keukentafels. Het staat meestal niet in de schijnwerpers van de traditionele kunst & wetenschappen evenementen. Maker Faire maakt deze projecten zichtbaar en laat ideeën zien die we niet elke dag tegenkomen.

In 2018 verwachten we maar liefst 15.000 bezoekers op dit spectaculaire festival waar uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars, makers, leerlingen, studenten en docenten laten zien wat ze maken, ideeën delen en kennis en kunde delen met het publiek en met elkaar.

Programma
Dit is kijken en meedoen, leren en plezier tegelijk: een mix van spelen met techniek, creativiteit ontdekken en verbaasd staan van inventiviteit. Je vindt er nieuwe en experimentele projecten en apparaten: van do it yourself 3D printers en -drones, en van robots tot virtual reality installaties. Knutselen en gamen, leren solderen of een spaceship simulator besturen, een eigen animatie maken of met food design aan de slag; deze Faire is van alle markten thuis.

Tijd

September 29 (Zaterdag) - 30 (Zondag)

Locatie

Klokgebouw

Klokgebouw 50, 5617 AB

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
X