Juli, 2018

01Jul18:00Jhelisa Anderson (DJ - USA)"the most amazing jaz

Jhelisa Anderson in Zahara Cocktailbar

Evenement Details

Jhelisa Anderson stamt uit adelijke soulkringen. De zangeres met het fenomenale stemgeluid komt uit Jackson, Mississippi.Ze is het nichtje van Carleen Anderson-bekend van Incognito-haar tante is Vicki Anderson-een van James Browns Funky Divas-en haar ( stief ) oom is Bobby Byrd. Jhelisa Anderson is een dochter van van een bekend radiopresentator.Zij vertrok op haar achttiende uit haar geboorteplaats om haar geluk te beproeven in Los Angeles. Daar werkte ze bij Motown Records.Later maakte ze de oversteek naar Londen, waar ze als zangeres bij The Shamen furore maakte.Jhelisa voelde zich altijd tot uiteenlopende soorten muziek aangetrokken. Electische artiesten als Bjork en Chaka Kahn waarmee ze samenwerkte waren dan ook van grote invloed op haar.
In 1994 bracht ze bij Dorado Records haar eerste soloalbum uit “Galactica Rush ” uit twee jaar later gevolgd door “Language Electric “.Ze vielen gelijk op door de hoge kwaliteit van haar eigenzinnige muziek en kritische teksten.Na negen jaar kwam haar derde soloalbum ” A Primitive Guide to Being There “. Ze kwam speciaal naar New Orleans om inspiratie op te doen uit de rijke jazz-soul en bluesgeschiedenis van deze stad.Tijdens de orkaan Katrina verloor ze haar huis en een deel van haar nieuwe nummers waaronder een duet met Chaka Kahn. In dat zelfde jaar kwam een ander album uit ” Sunday in Algiers ” met lokale musici uit New Orleans waarop allemaal songs van Nina Simone zijn.Een fantastisch album met een Jhelisa Anderson zoals we haar nog niet hadden gehoord.Haar diepe soul-en jazzstem komt hier volledig tot zijn recht.Ze verkent de tijdloze klassiekers van de legendarische Nina Simone met nieuwe uitdagende arrangementen.Zo ontstaan nieuwe lagen in de ongeevenaarde krachtige songs van Simone.
In april is haar nieuwe album 7 Keys-A Journey Through Sound uitgekomen. Aan een ander album Wild Orbits Jazz-Funk-African is Jhelisa momenteel bezig in de studio.

De Amerikaanse zangeres Jhelisa Anderson is voor een korte tour in Nederland en op zondag 1 juli is ze special guest in de Zahara Cocktailbar als DJ, waar ze volgens eigen zeggen: “the most amazing jazz and other interesting music” ten gehoor zal brengen.

bron:

Tijd

(Zondag) 18:00

Locatie

Zahara Cocktailbar

Zeekant 32

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
X