Februari, 2018

03Feb(Feb 3)22:0004(Feb 4)02:00Soufiane Eddyani

rapper soufiane eddyani

Evenement Details

Rapper Soufiane Eddyani

Soufiane Eddyani is afkomstig uit Antwerpen. Nadat hij in 2016 zijn school afmaakte, koos hij voor een carrière als rapper; hij was toen rond de zeventien jaar oud. Hij wil muziek brengen met een boodschap. Met deze keuze wil hij weer aandacht opvragen voor doordachte rap, iets dat de straatrap naar zijn mening ontbeert. In zijn teksten rapt hij daarom niet over drank, drugs en dure auto’s, maar probeert hij jongeren wakker te schudden om niet rond te hangen op straat en hun leven te verpesten. Zelf hing hij vroeger ook op straat rond, ondanks dat zijn ouders hem daarvoor waarschuwden. Hierdoor haalde hij “stommiteiten” uit waarvoor hij liever de tijd had willen kunnen terugdraaien.

Zijn debuut bereidde hij maandenlang voor. In juni 2016 maakte hij hem met het nummer Terug in de tijd dat hij begeleidde met een videoclip. Het kwam uit via YouTube en Spotify. Het betekende een vliegende start met meer dan 460.000 kijkers in drie maanden tijd. Een maand later overschreed het de streep van één miljoen views.

In september bracht hij de opvolger uit, God vergeef me, die in zes dagen tijd 370.000 maal werd bekeken. Een maand later was de videoclip op YouTube inmiddels meer dan twee miljoen maal bekeken. Terwijl de single nog op de tippositie stond van de Vlaamse hitlijst Ultratop 50, was hij ook al onder de aandacht gekomen van hiphopfans in Nederland, waar het op nummer 55 van de Single Top 100 binnen was gekomen.

Medio september maakte hij zijn debuut bij het Nederlandse hiphop-platform 101Barz van BNN. De sessie die hij daar gaf werd miljoenen malen bekeken.

Tijd

3 (Zaterdag) 22:00 - 4 (Zondag) 02:00

Locatie

Apollo Helden

Mariaplein 15

Organisator

Apollo HeldenMariaplein 15 5988 CJ helden

Apollo HeldenMariaplein 15

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
X