Alexandra Alphenaar
Over onsVideoLocatieReviews

 

In 2004 studeerde Alexandra af aan de Kleinkunst Academie. Haar carrière is begonnen in ‘Lustrum’ van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder. Ook speelde Alexandra Alphenaar mee in de rockmusical ‘Ren Lenny Ren’, een productie van Acda en de Munnik. Daarnaast was zij ook te zien in ‘Turks Fruit’, de musical naar het boek van Jan Wolkers. In 2007 maakte Alexandra kennis met het witte doek door haar rol in ‘Tiramisu’, een film van Paula vd Oest.

Vervolgens vertolkte zij in 2009 de rol van Liesl in de ‘Sound of Music’ en stond zij naast Edwin Rutten in de musical ‘Dokter Dolittle’. Eind 2011 schitterde ze in de Nederlandse Theaters in Nightmare. de door Dick van den Heuvel geschreven musical.

In 2012 speelde Alexandra de solovoorstellling Christiane F. naar het gelijknamige boek. En op televisie was Alexandra te zien in het eerste seizoen van Divorce en het tweede seizoen van Overspel.

Tot juni 2013 tourde ze langs de Nederlandse theaters met de musical Buddy Holly. In het seizoen 2013 / 2014 stond Alexandra in het theater met de toneelversie van Baantjer. Vanaf september 2014 tourde ze langs de theaters met de familievoorstelling De Kleine Kapitein. In het voorjaar van 2015 was ze op televisie te zien in Flikken Maastricht en ’t Schaep Ahoy.

Zij was twee seizoenen te zien in de Sprookjesmusical Pinokkio als Fay Fee. En in januari 2017 speelde ze samen met Alfred van den Heuvel en Joey Ferre in de nieuwe theater komedie Body Language.
In seizoen 17/18 speelde ze in Tina de Musical, naar het gelijknamige meidenblad, de moeder van Tina. Daarna ging ze meteen door, met de, door Dick van den Heuvel geschreven en geregisseerde, muzikale komedie Seks Tips 1 & Seks Tips 2.

In de zomer van 2019 mocht zij de rol van mystica Theresa van Avila vertolken in de muziektheater voorstelling over het leven van Titus Brandsma. De regie van ” TITUS” was in handen van Bruun Kuijt.

Ook speelde Alexandra in 2019 één van de mooiste rollen uit haar carrière. In de musical Pijnstillers, naar het boek van Carry Slee, mocht zij de rol van de zieke moeder Lotte spelen. In het o.a. het AD bekroont met 4 sterren.

Alexandra is al ruim 8 jaar ambassadeur van het Longfonds.

Skills: Acteren, Zingen, Presenteren
Stem: sopraan
Talen: Nederlands, Engels