Alexandra Alphenaar
Over onsVideoLocatieReviews

Alexandra is een ervaren actrice, zowel op televisie als in het theater. Ze werd voor het grote publiek bekend door haar rol als Ronja Huygens in Goede Tijden Slechte Tijden.

Ze begon haar carrière in ‘Lustrum’ van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder. Speelde mee in de rockmusical ‘Ren Lenny Ren’ van Acda en de Munnik en was te zien in ‘Turks Fruit’ de musical naar het boek van Jan Wolkers. In 2007 maakte Alexandra kennis met het witte doek door haar rol in ‘ Tiramisu’, een film van Paula vd Oest.

Vervolgens vertolkte zij de rol van Liesl in de ‘Sound of Music’ en stond zij naast Edwin Rutten in de musical ‘Dokter Dolittle’. Eind 2011 tourde zij langs de Nederlandse theaters met het door Dick van den Heuvel geschreven en geregisseerde Nightmare de Musical.

In de laatste twee maanden van 2012 speelde Alexandra de solovoorstellling Christiane F. naar het gelijknamige boek. En op televisie was Alexandra te zien in het eerste seizoen van Divorce en het tweede seizoen van Overspel.

Tot juni 2013 tourde ze langs de Nederlandse theaters met de musical Buddy Holly. In het seizoen 2013 / 2014 stond Alexandra in het theater met de toneelversie van Baantjer.

Vanaf september 2014 tourde ze langs de theaters met de familievoorstelling De Kleine Kapitein. In het voorjaar van 2015 was ze op televisie te zien in Flikken Maastricht en in ‘t Schaep Ahoy.

In september 2015 speelde Alexandra de rol van Fay Fee in de Efteling Sprookjesmusical Pinokkio.

Alexandra tevens bekend van live tv programma bij Emma TV, de zender in het Emma Kinderziekenhuis.
Ook is zij ambassadeur van het Longfonds.

 

Skills: Acteren, Zingen, Presenteren
Stem: sopraan
Talen: Nederlands, Engels