Museum Market, elke 3e zondag van de maand

Elke 3e zondag van de maand is er op het Museumplein in Amsterdam de Museum Market.

Museum Market is een hele leuke markt op het Museumplein in Amsterdam vol producten van hippe Nederlandse designers. Kunst, fashion, interieur, sieraden en nog veel meer.

Een markt met enorm veel creativiteit. Deze kunstzinnige markt is een initiatief in het centrum van Amsterdam. Het is in 2013 ontstaan ter gelegenheid van de heropening van de diverse musea aan het Museumplein. Rondom de vijver op het Museumplein zullen er verschillende kraampjes zijn geplaatst. Waar je op zoek kan naar ambachtelijke kunst. Schilderijen, keramiek, creatieve kledingstukken, sieraden en nog veel meer.
Wintermaanden
De dagen worden korter en kouder, dus tijd om het ijs op te gaan. Kom er shoppen voor art & design, meet the designers, schaatsen of geniet van een lekkere bite van een van de foodtrucks of een warme glühwein. Kortom een gezellige zondag in Amsterdam (elke derde van de maand) tref je op het Museumplein.

Shop, Skate & Meet in the heart of the cultural city…

museum market amsterdam

Locatie:
Museumplein
Amsterdam
Tijden:
12.00 – 18.00 uur
Toegang:
Gratis
Over de organisatie
Saskia en Lisa – de oprichters van Museum Market – groeiden op om de hoek van het Museumplein. (toen het plein nog de kortste snelweg van Europa werd genoemd). Behalve als basketbalveld werd het plein niet echt gebruikt. Toen het grasveld er kwam, was het eigenlijk een beetje een saai plein. Waarom elkaar er niet op een leuke manier ontmoeten?! Dit kon anders! In 2013 ging de Museum Market van start. Gevierd werd dat de musea rondom het plein na jarenlange sluitingen hun deuren weer openden. Dit zorgde voor de mogelijkheid om verbinding tussen de verschillende musea te maken en het prachtige Museumplein te laten gebruiken door de mensen. De bedoeling is ook dat er ontmoetingen plaatsvinden; buurtgenoten ontmoeten elkaar, buurtbewoners ontmoeten bezoekers van verder, bezoekers ontmoeten de ontwerpers, jong ontmoet oud, kunst ontmoet ambacht en ga zo door. De Museum Market is een open en vrije plek met stijlvolle stands, leuke mensen, authentieke kwalitatief hoogwaardige producten, prikkelende kunst en ontwerp creaties en lekker eten & drinken van verschillende internationale keukens. Shop & meet in het hart van de culturele stad! Elke derde zondag van de maand op het Museumplein, Amsterdam (check deze site voor afwijkende data).

Stedentrip Amsterdam

Amsterdam is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting.

hotels in amsterdamhotel in amsterdam