Archeon
Over onsVideoLocatieReviews

Park informatie Archeon

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen in themapark Archeon.

Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen in Archeon hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het  Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Prehistorie
Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Romeinse tijd
In het Romeinse stadje staan o.a. een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kun je meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht.

Middeleeuwen
In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

Romeins Museum
Tijdens de introductiefilm word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van ons land. Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. Veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn vertellen het verhaal van de soldaten, maar ook van de lokale bewoners. Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.

Zakelijk Archeon

Bent u op zoek naar een inspirerende locatie in rustieke, historische sferen voor uw vergadering, een seminar of een presentatie? Wilt u uw medewerkers motiveren met een spetterend personeelsfeest? Dan bent u bij Archeon aan het juiste adres!

Themapark Archeon is ook nog eens dé plek voor bruisende (zakelijke) evenementen. Een gastvrij, persoonlijk onthaal en een professionele service staan borg voor het succes van jullie bijeenkomst. Oog voor detail en veel gevoel voor sfeer is de kracht van Archeon.

Van de 43 verschillende gebouwen, zijn de Romeinse Herberg en het Middeleeuws Klooster bij uitstek geschikt voor vergadering in stijl. De diverse zalen, allemaal van verschillende grootte, maken een meeting in de serene rust van deze unieke omgeving gegarandeerd tot een succes. Voor jullie vergadering, presentatie, kick-off meeting of expositie is het op Archeon uitstekend vertoeven.

Romeinse Herberg
Wij hebben verschillende unieke ruimtes die zich perfect lenen voor feesten, partijen en vergaderingen. Elke ruimte heeft bijzondere kwaliteiten, geschikt voor diverse ontvangsten. In de Romeinse Herberg zijn verschillende zalen te vinden van verschillende groottes.

Op de benedenverdieping:

  • Atrium (ca. 500 personen)
  • Triclinium (ca. 35 personen)

Op de bovenverdieping vier zalen die om elkaar heen liggen:

  • Bacchi (ca. 250 personen)
  • Plotinae (ca. 100 personen)
  • Vini (ca. 35 personen)
  • Frumenti (ca. 35 personen)

De gehele Romeinse Herberg is geschikt voor gezelschappen tot 800 personen. In combinatie met het naastgelegen Romeinse Badhuis is de capaciteit circa 1.250 personen. Bij mooi weer staat het buitenterras tot uw beschikking.

Middeleeuws Klooster
Het Klooster der Minderbroeders is gelegen in het middeleeuwse stadje Gravendam van Archeon en beschikt over drie sfeervolle zalen:

  • de Kloosterkeuken (ca. 20 personen)
  • de Refter (ca. 50 personen)
  • de Kloosterzaal (ca. 200 personen)

De zaalhuur is afhankelijk van aantal personen en duur gebruik zaal/zalen. Wij verzorgen de zalen voor u in iedere gewenste zaalopstelling met de gewenste audiovisuele middelen.

 

Bedrijfsfeest

Uw bedrijfsfeest, partij, diner of disco bij Archeon!

Wij hebben meerdere zalen en kunnen u hulp bieden met het regelen van een feest vanaf 20 tot 1500 personen. Wij helpen u graag bij de mogelijkheden voor een feest. Muziek, een thema, de aankleding, de garnituren en het programma.

Uw wens is onze uitdaging!

Genieten van heerlijke spijzen met heerlijke gerechten en producten uit het Groene Hart. Genieten in een rustieke omgeving en in gezelschap van leuk entertainment, ook dat is mogelijk in Archeon.

Teambuilding

Duik in het verleden van Archeon en bouw aan de toekomst van uw onderneming

Archeon biedt een groot scala aan teambuilding- en motivatieactiviteiten begeleid door ervaren vakkundige trainers. Elk onderdeel is zorgvuldig samengesteld voor een optimaal resultaat in een ontspannen sfeer. Bij mindere weersomstandigheden bieden wij overdekte mogelijkheden.

Versterk de saamhorigheid binnen uw bedrijf, laat mensen hun capaciteiten ontdekken (of ontdek ze zelf) en bouw vandaag aan de sterke onderneming die u morgen wilt zijn.

 

Ruime parkeergelegenheid, rustieke omgeving, moderne faciliteiten en een uitstekende culinaire keuken vertegenwoordigen Archeon in het moderne verleden…. Archeon beschikt over uitstekende, culinaire faciliteiten. Van een middeleeuwse lunch in de Kloostertuin tot een luxe diner in de Romeinse Herberg, Archeon verzorgt het.

Archeon is gelegen direct aan de N11, centraal in het Groene Hart en op 25 minuten afstand met de auto vanaf Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Archeon, een unieke locatie voor een bijzondere bijeenkomst.