Clemensdomein – de meest spirituele locatie van Nederland
Over onsVideoLocatieReviews

Het monumentale Clemenskerkje in de gemeente Brunssum is gelegen op een terp. Voorheen was Brunssum nog Oud-Merkelbeek. De Clemenskerk is van oorsprong de parochiekerk van Merkelbeek. Misschien leuk om te weten dat de fundamenten van de kerk uit de 10e eeuw dateren. Bij de restauratie in 2014 zijn bijzondere wandschilderingen blootgelegd, die vertellen allen hun eigen verhaal.

Het Clemensdomein is een plek met een hoge cultuurhistorische waarde.

 

Mede daardoor is deze locatie uitgeroepen tot de meest spirituele plek van Nederland. Aansluitend is Het Clemensdomein recentelijk genomineerd voor de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Clemensdomein omvat het monumentale Clemenskerkje, de Lourdesgrot, het Grafmonument van de baron en barones de Negri. Tevens ook nog Bezoekerspaviljoen. Het park is gedeeltelijk omgeven door een kloostermuur!

De akoestiek van dit rijksmonument is uitzonderlijk goed en derhalve zeer geschikt voor kamermuziekconcerten. Dit Clemensdomein, met zijn kerkje, Mariagrot en grafmonument werd na de restauratie uitgeroepen tot meest spirituele plek van Nederland.

Regelmatig vinden hier concerten, lezingen en conferenties plaats en is aangewezen tot burgerlijke huwelijkslocatie. Voor hier passende activiteiten kunnen De Clemenskerk en het bezoekerspaviljoen gehuurd worden .

Openingstijden en tarieven Het park is vrij te bezoeken. Openingstijden bezoekerspaviljoen: iedere zondag van 12.00-16.00 uur en bij activiteiten. Gedurende de openingstijden kunnen bezoekers het Clemenskerkje bezichtigen. In het bezoekerspaviljoen is het mogelijk om een kop koffie, thee of fris met een stukje vlaai te nuttigen.
Gehandicapten Het Clemensdomein is ook voor gehandicapten toegankelijk. Een invalidentoilet is aanwezig.