De Breedenborg
Over onsVideoLocatieReviews

De Breedenborg is een borg in het dorpje Breede bij het dorp Warffum in het noorden van de Nederlandse provincie Groningen.Op het Groningse hoge land vindt u deze oase van rust.

De Breedenborg is omgeven door een gracht en een prachtige tuin en heeft drie verdiepingen. In het souterrain bevinden zich de keuken, eetzaal en garderobe. Op de eerste verdieping vindt u de salon, herenkamer en de bar. Via de bar is een prachtig groot terras te betreden met een mooi uitzicht over de tuin en de gracht. Op de tweede verdieping zijn vier kamers met een eigen badkamer beschikbaar voor een overnachting. In het gebouw is een lift aanwezig.

De Breedenborg is beschikbaar voor:

– Exposities
– Recepties
– Vergaderingen
– Congressen
– Barbecue (in de tuin)
– Overnachtingen (4 x 2 persoonskamers met eigen badkamer)

Historie van de Breedenborg

De blokvormige borg is nog omgeven door de oude gracht. De borg kreeg rond 1850 haar huidige uitstraling. Nadat de borg in 1982 afbrandde, werd de borg in 1992 opnieuw in deze stijl opgetrokken. De kelder dateert uit de zestiende eeuw.

Voor de borg staat een achttiende-eeuws smeedijzeren hek met de wapens van de families Sickinghe en Van Berum.

De tuin werd aangelegd in de negentiende eeuw en bevat elementen van een Engelse landschapstuin. In de tuin bevindt zich een duivenslag, die rond 1990 is herbouwd.