De Broodfabriek
Over onsVideoLocatieReviews

De Broodfabriek Expo & Eventcenter dankt zijn naam aan de voormalige broodfabriek van bakkerij Hus. Decennialang rolden hier duizenden broden en gebakjes van de lopende band. Inmiddels is de locatie omgebouwd tot een multifunctioneel beurs- en evenementencomplex. Wekelijks verwelkomen wij nu duizenden bezoekers op de bijeenkomsten, congressen en beurzen die in De Broodfabriek plaats vinden.

Met een team van 50 enthousiaste (vaste en flex) krachten staan wij klaar om, samen met onze partners en opdrachtgevers, alle evenementen en beurzen te laten slagen en zo uw bezoek tot een succes te maken.

Onze missie is het bieden van een prettige en plezierige omgeving waarin mensen samen komen. In een sfeervolle ambiance met een knipoog naar de voorgeschiedenis. Een plek om kennis en interesses te delen, inspiratie op te doen en waar vraag en aanbod samen komen, relaties worden gelegd en goede zaken worden gedaan. In een no-nonsens omgeving met oog voor kwaliteit en met gastvrijheid hoog in het vaandel.

Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar!

 

De Geschiedenis van De Broodfabriek

Bakkerij Hus

De Broodfabriek dankt zijn naam aan de voormalige broodfabriek van Bakkerij Hus. In 1895 werd in Den Haag de eerste winkel van bakkerij HUS geopend. Door het grote succes bestond HUS in de jaren vijftig uit zes bakkerijen, 300 winkels, 400 bezorgers en 3.000 personeelsleden en werden er meer dan 80 soorten brood gebakken. Per fiets met rieten mand voorop, bakfiets, houten broodkar en later bestelbusjes werd het brood tot in de jaren zestig aan de deur bezorgd.

Amerikaanse leger

De Broodfabriek aan de Volmerlaan in Rijswijk was de zevende en laatste industriële HUS-bakkerij, die dienst deed van 1971 tot 1987. Duizenden broden, ontbijtkoeken, krentenbollen en kadetjes werden hier gebakken voor de wijde regio van Den Haag. Bekende A-merken van vroeger, zoals het King Cornbrood kwamen hier vandaan. Een grote klant van de bakkerij was ook het Amerikaanse leger dat tot 1985 in West Duitsland gestationeerd was. Met een oppervlakte van ruim 23.000 vierkante meter was het één van de grootste bakkerijen die Nederland ooit gekend heeft.

Van Konmar stokbroden naar Expo & Event Center

In de jaren negentig werd het complex verkocht en werden er met name de door de Konmar bekende Franse stokbroden gebakken. In 2012 werd het pand heropend onder de nieuwe naam De Broodfabriek Expo & Event center. Net als vroeger in de fabriek wordt er hard gewerkt. Maar nu aan de vele congressen, evenementen en beurzen die er jaarlijks plaatsvinden. Aan de lopende band, maar allemaal uniek en volledig op maat!

 


Congres & Seminar

Een seminar voor 150 deelnemers, een congres met 700 bezoekers of een mega bijeenkomst voor 2.500 genodigden, De Broodfabriek beschikt over alle basisvoorzieningen die nodig zijn om uw congres te laten slagen. De entreehal is voorzien van een ontvangstbalie en ruime garderobe.

Vanuit de ontvangstzaal betreden uw gasten direct de plenaire congreszaal. Een zaal vol moderne apparatuur. In de overige ruimtes rondom deze zalen kunnen workshops en subsessies plaats vinden in onze flexibele subruimtes. Zo heeft u alle programma onderdelen overzichtelijk bij elkaar gelegen!

 

Feest

Zoekt u een exclusieve feestlocatie voor een spetterend feest, jubileum, gala of award uitreiking? Dan bent u bij De Broodfabriek aan het juist adres. De feestzalen van De Broodfabriek bieden diverse sferen en zijn van veel faciliteiten voorzien. Alles in huis om uw feest tot een groot succes te maken. Eten, drinken en loungen in het Horeca Plaza, swingend entertainment in de Patria zaal, een diner in de Hus zaal … alle mogelijke combinaties zijn te maken. Van 100 tot 10.000 personen. Afhankelijk van het aantal gasten denken wij graag met u mee welke zalen voor uw feest het meest geschikt zijn.

 

Festival

Maakt u plannen voor een zakelijk festival of publieksfestival. En wilt u ervan verzekerd zijn dat het weer geen invloed heeft op uw evenement. Dán is een indoor festival de oplossing. Creëer uw eigen (corporate) sfeer op ruim 12.500 m².  Laat beleving en kennis samen komen op diverse podia in de 3 zalen of de aangrenzende Bakkerij 1 en 2. Eten en drinken is belangrijk. Desembroodjes uit de oude steenoven, zakjes frites uit de snackcorner of juist Food Trucks in de Bakkerij of op het terras … het kan allemaal.

de broodfabriek, congres, evenement

 

Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar!

– congressen & seminars
– bijeenkomt
– beurs
– evenement
– examen
– feest
– festival