Escape Room Locked Tilburg
Over onsVideoLocatieReviews

Informatie over Escape Room Locked Tilburg

Het idee voor Locked Tilburg ontstond na verschillende bezoeken aan een escape room. Oprichters Karlijn Liebregts en Bas Oerlemans waren gek op escape rooms en deden mee aan een wedstrijd van een Rotterdamse escape room. Ze zijn ook naar Boedapest voor de nodige inspiratie. Deze stad heeft meer dan 100 escape rooms en Karlijn en Bas probeerden er veel uit. Hierdoor ontdekten ze wat een escape room ‘goed’ maakt en wat werkt. In Boedapest ontstond ook het idee voor Locked Tilburg. Ze bouwden 3 kamers met ieder een eigen verhaal. Locked Tilburg is de tweede escape room van Tilburg maar wel die met de meeste kamers. Na de start zijn we door de Rabobank genomineerd voor Starter van het Kwartaal. Daarna zijn ze ook nog genomineerd voor de JOST starter van het jaar award. Speel 1 escaperoom of gewoon alle 3!

Locked Tilburg is te vinden aan Oude Goirleseweg 164a. Recht tegenover zit Sociëteit Philharmonie. Vanaf station Tilburg rijden er meerdere bussen naar Locked Tilburg. Je kunt gratis parkeren bij de escape room. Er zijn 2 parkeerplaatsen voor de deur en in de straat zijn nog meer plekken. Zonder volwassene kunnen kinderen vanaf 12 jaar deelnemen. Jongere kinderen kunnen altijd onder begeleiding van een volwassene het spel spelen. Voor de Heineken Escape zijn twee volwassenen nodig. In overleg kunnen er altijd uitzonderingen gemaakt worden. Minimaal 2 en maximaal 6 personen kunnen een kamer tegelijk spelen. Is jouw groep groter dan 18 personen? Neem dan contact op met Locked Tilburg voor een passend programma.

Je betaalt standaard € 40,= voor het spel met een team van 2. Spelen er meer mensen mee? Dan betaal je voor elk extra persoon € 10,=. Je krijgt in elke kamer 60 minuten de tijd om te ontsnappen.

Locked Tilburg heeft wisselende openingstijden.

Beschikbare escape rooms bij Escape Room Locked Tilburg
Escape room The Pink Panther
Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: december 2014
Minimale leeftijd: 12
Thema’s: Break-In, Kluis

Volgens de oprichters van Locked Tilburg is deze escape room ‘een beetje zoals Ocean Eleven’. In The Pink Panther moeten jij en je teamleden namelijk een grote diamant stelen. Deze ligt tijdelijk in een Tilburgse kluis. Jullie krijgen een toolkit en zaklampen om dit te gaan doen. De bewakers lopen elk uur een rondje langs de kluis. Binnen 60 minuten moeten jullie dus die diamant gestolen hebben. Lukt dit niet, dan verdwijnen jullie achter de tralies. Veel succes gewenst…

Je speelt het spel met minimaal 2 en maximaal 6 personen. Het is mogelijk om dit spel met kinderen onder de 12 jaar te spelen. Zij moeten dan wel onder begeleiding van een volwassene spelen. Vanaf 12 jaar mogen zij zelfstandig spelen. Veel kennis heb je niet per se nodig voor deze escape room. Aan een goede samenwerking en teamspirit heb je veel meer. Het spel is in het Nederlands en Engels. Het spel is niet eng maar wel spannend. Steel de diamant binnen 60 minuten zodat de bewakers jullie niet te pakken krijgen!

Escape room The Bomb
Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: december 2014
Minimale leeftijd: 12
Thema’s: Bom

The bomb opende zijn deuren met kerst 2014. De naam zegt al voor een groot deel waar het in deze kamer om draait: een bom. Een psychopaat wil de stad Tilburg opblazen. Hij/zij heeft een bom neergelegd. Jij en je teamleden krijgen de taak om deze bom binnen 60 minuten te ontmantelen. Hierbij duik je in het brein van een psychopaat. Ontmantel de bom voordat hij ontploft en de stad Tilburg van de kaart wordt geveegd!

Je speelt het spel met minimaal 2 en maximaal 6 personen. Kinderen onder de 12 jaar mogen meespelen, mits onder begeleiding van een volwassene. Kinderen van 12 jaar en ouder mogen zonder begeleiding spelen. Stel een goed team samen, want een goede samenwerking is erg belangrijk voor deze escape room. Het spel is niet eng en daarom voor iedereen geschikt. Houd je hoofd koel bij het ontmantelen van deze bom en red de stad Tilburg!

Escape room The Heineken Escape
Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 2 t/m 6 spelers
Open sinds: december 2014
Minimale leeftijd: 12
Thema’s: Crimineel, Ontvoering

Het verhaal van deze escape room is gebaseerd op de ontvoering van Freddy Heineken in 1983. Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer werden door 5 criminelen ontvoerd. Heineken en Doderer werden opgesloten in een loods in het Amsterdamse havengebied. In de loods zaten zij in 2 geluidsdichte cellen. In The Heineken Escape zijn deze cellen nagebootst en worden jij en je teamleden daarin opgesloten. De 5 criminelen zijn het losgeld aan het halen. Terwijl zij dit doen, hebben jullie 60 minuten de tijd om te ontsnappen voor ze terugkomen. Dit zal niet gemakkelijk zijn, en voor flink wat adrenaline zorgen.

Je speelt het spel met minimaal 2 en maximaal 6 personen. Vanaf 12 jaar mogen kinderen zonder begeleiding van een volwassene spelen. Onder de 12 spelen kinderen wel onder begeleiding. Voor deze kamer zijn er minimaal 2 volwassen spelers nodig. Uitzonderingen zijn mogelijk in overleg. Het escape room spel is tweetalig (Nederlands en Engels) dus ook geschikt voor spelers die geen Nederlands spreken. Het spel is niet moeilijk of eng, enthousiasme is veel belangrijker. Lukt het jullie om te vluchten voor de criminelen? Probeer het uit in deze kamer.