Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg
Over onsVideoLocatieReviews

Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt

Vanaf 16 november 2018 t/m 23 december 2018 kan je de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse Kerstmarkt

van Europa bezoeken. Deze kerstmarkt wordt in het gangenstelsel van een echte mergelgrot georganiseerd waardoor deze onderscheidend is in een zeer bijzondere entourage. Bezoek de Kerstmarkt in de eeuwenoude gangen van de grot aan de voet van de wereldwijd bekende Cauberg. De sfeervolle aankleding zorgt voor een aansprekende entourage. De prachtige settings en decors gaan harmonisch over in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. Ook aan hapjes en drankjes is gedacht. Bij enkele stands, in het horecagedeelte en buiten op het plein kan iedereen hiervan genieten.
Zien wij jou ook een keer verschijnen?

European City of Christmas 2018

Eind vorig jaar heeft een internationale jury de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale Kerstaward toegekend. In de categorie “gemeenten tot 100.000 inwoners” werd Valkenburg – gekroond tot “European City of Christmas 2018”. Valkenburg staat daarmee definitief op de Europese kaart van Kerststeden. Toekenning van de Award is de kroon op de jarenlange inzet van velen om van Valkenburg een veelzijdige, unieke, gezellige, gastvrije en veilige Kerststad te maken. Dat bewijst toch al dat je gewoon in Kerststad Valkenburg geweest moet zijn! Jij komt toch zeker ook een kijkje nemen?

Locatie:
Cauberg 4

6301 BT  Valkenburg a/d Geul

 

Openingstijden

Vrijdag 16 november t/m zondag 23 december 2018

Zondag – Donderdag        10:00 – 20:00 uur
Vrijdag – Zaterdag        10:00 – 21:00 uur
Zondag 23 december        10:00 – 18:00 uur


Let op;

De kassa sluit 45 minuten vóór de sluitingstijd van de Kerstmarkt.
Dit om bezoekers de kans te geven om de gehele Kerstmarkt te zien en teleurstellingen te voorkomen.
Bedankt voor uw begrip.

Entree

Gratis t/m 5 jaar
€ 5,00  5 – 12 jaar
€ 7,00 13 jaar en ouder

Losse entreekaarten voor de Kerstmarkt Gemeentegrot zijn alleen te koop aan de dagkassa. Wel is er de mogelijkheid om een combi-kaart voor een bezoek aan de Kerstmarkt Gemeentegrot én Kerstmarkt Fluweelengrot te kopen in de voorverkoop bij VVV Zuid-Limburg.

Tickets
Een bezoekje brengen aan de Kerstmarkt Gemeentegrot? U kunt vooraf uw tickets kopen via onze online website of fysiek bij de dagkassa of een van de verkooppunten van VVV Zuid-Limburg. Behalve de losse kaarten voor de Kerstmarkt Gemeentegrot, is het ook mogelijk om met korting kaarten te bestellen voor meerdere activiteiten. Dit is mogelijk via de zogeheten combitickets.
Toegankelijkheid
De Kerstmarkt Gemeentegrot is ook toegankelijk met een rolstoel, scootmobiel of rollator. De gangpaden voor het publiek zijn minimaal 2,5 meter breed zijn en de paden zijn vlak. Hierdoor kunnen ook mindervaliden volop meegenieten van alles wat de Kerstmarkt biedt! Let op; honden zijn niet toegestaan! Ook niet in een tas, buggy of soortgelijk voorwerp.
Bereikbaarheid

Per openbaar vervoer Valkenburg aan de Geul is centraal gelegen in Zuid Limburg en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Valkenburg aan de Geul beschikt over een NS-station welk op 10 minuten loopafstand van de Kerstmarkt Gemeentegrot ligt. Vier keer per uur rijden treinen vanuit Maastricht en Heerlen van en naar Valkenburg. Ook vanaf Kerkrade en Aken (Duitsland) is Valkenburg per trein bereikbaar. Daarnaast zijn er diverse buslijnen die Valkenburg a/d Geul aan doen. Zie voor actuele info en tijden: www.9292.nl Wij adviseren U zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken, gelet op de grote, te verwachten drukte.

Met de auto naar Valkenburg
Valkenburg ligt op ongeveer 183 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 2 uur over om Valkenburg te bereiken.

Vanuit de richting Eindhoven: Komend vanuit Eindhoven volgt u de autosnelweg A2 richting Maastricht en neemt u de afslag naar Valkenburg. Volg hierna de borden naar Valkenburg. In verband met grote wegwerkzaamheden aan de A2 bij Maastricht kan deze route met omleidingen zijn aangegeven.

Vanuit de richting Brussel: U volgt de autosnelweg A3/E40 van Brussel richting Liège (Luik). In Luik (Liège) volgt u de autosnelweg E25 richting Maastricht. In Maastricht neemt u de autosnelweg A79 richting Valkenburg/Heerlen, vervolgens neemt U de afslag 3 Valkenburg. Onderaan de afrit gaat u rechtsaf richting Valkenburg. In verband met grote wegwerkzaamheden aan de A2 bij Maastricht kan deze route met omleidingen zijn aangegeven.

Vanuit de richting Keulen – Aken: U rijdt van Keulen richting Aken, Aken Heerlen E314, volg de autosnelweg A79 richting Heerlen, Valkenburg, Maastricht. Neem afslag 3 Valkenburg-Houthem (niet Valkenburg Centrum). Onderaan de afrit gaat u op de rotondes linksaf richting Valkenburg.

In Valkenburg zult u via de bewegwijzering geadviseerd worden naar de algemene parkeerplaatsen.

PROGRAMMA

Hier vind je alle informatie over het entertainmentprogramma. Niet alleen voor de volwassenen is een bezoek aan de Kerstmarkt Gemeentegrot leuk, ook voor de kinderen is er sinds 2018 een leuk programma! In 2018 introduceerden de activiteiten binnen de samenwerking ‘Kerststad Valkenburg’ een speciaal nieuw onderdeel;

KinderKerststad!
Bekijk hieronder alle informatie over het entertainmentprogramma! We bieden een kinderprogramma aan op alle woensdagmiddagen met uitzondering van woensdag 5 december. Wanneer je een bezoek brengt aan de Kerstmarkt Gemeentegrot (of een van de andere betaalde activiteiten van Kerststad Valkenburg) op een van deze woensdagmiddagen, kun je behalve entree tot onze Kerstmarkt en het special entertainmentprogramma op deze dag, ook nog een leuke herinnering én een VIP-ticket krijgen om ’s avonds de Kerstparade vanuit een speciaal kindervak te bekijken! Vraag ernaar bij onze kassa!
Let op; deze leuke herinnering en het speciale VIP-ticket is beperkt verkrijgbaar.

Programma KinderKerststad

Kerstmarkt Gemeentegrot Welkom in de KinderKerstgrot!
Op de woensdagmiddagen tussen 14:00 en 17:00 uur zal er in de Gemeentegrot een gratis afwisselend programma met theater en gezellige kidsactiviteiten worden aangeboden voor onze kleinste kerstvierders, een echte gezinsmiddag voor jong en oud(ers).

Ink @Santa’s Service Station:
Vanaf 21 november kun je op bezoek komen bij Ink@Santa’s Service Station in de Gemeentegrot. Elke woensdagmiddag vertelt Kerstelf Ink daar de bijzonderste kerstverhalen over het leven op de Noordpool tussen 14:00u en17:00u, elk half uur. Ook kun je aanschuiven aan de knutseltafel en je eigen kerstwens knutselen die je natuurlijk dan zelf in Santa’s Mailbox kunt stoppen.

Ruben’s Poppenkast Theater:
Al bijna 40 jaar is Ruben actief als poppenspeler en zal hij in de Gemeentegrot een interactief en afwisselend Sint- en Kerstverhaal opvoeren voor kinderen van alle leeftijden. Een uniek en herkenbaar verhaal door het o.a. actief betrekken van de kinderen, hierdoor is elke voorstelling een feest!

Schminkelfje:
Ons kerstelfje schminkt er vrolijk op los om alle kindersnoetjes te betoveren. Een sneeuwpop, groot cadeau, kerstman, rendier of een prachtige vlinder. Alles is mogelijk.

Ontmoet de IJsprinses:
Een echte ijsprinses uit het Sprookjesbos heet je van harte welkom op alle woensdagmiddagen in de Gemeentegrot. Loop samen met onze ijsprinses door de grot en natuurlijk is er voldoende tijd om samen met haar op de foto te gaan!

Wist je dat er nog veel meer fantastische sprookjesachtige figuren rondlopen in het Sprookjesbos? Ontmoet de Kerstman en zijn Kerstelfje: Op de laatste woensdagmiddag van KinderKerststad, op 19 december, zal de Kerstman samen met zijn Kerstelf een bezoek brengen aan onze Kerstgrot. Ga samen met de Kerstman op de foto of geef hem een dikke knuffel. Hij komt namelijk maar één keertje langs!


Stedentrip Valkenburg

Valkenburg is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting.

hotel in amsterdam

voordeeluitjes hotel

 

Andere kerstmarkten:
dagactie, dagaanbieding, korting