Klokgebouw Eindhoven
Over onsVideoLocatieReviews

Met meer dan 100 ondernemers uit de creatieve industrie draait het Klokgebouw in Strijp-S te Eindhoven op volle toeren. Bruisend, enerverend en verrassend. Van hieruit worden lijnen gelegd en gevonden naar andere hotspots op Strijp-S. Boeiende plekken die zich met lef en visie aaneenrijgen tot een inspirerende en uitdagende omgeving. Tot een spannende plek die in alle opzichten net ff anders is!

 

Start van een nieuwe stad
Het Klokgebouw staat symbool voor de transformatie van Strijp-S. Meer nog, het is de start, de aanjager van de nieuwe jeugd die de voormalige Philips-site wordt toebedeeld. Het trotse pand markeert als een imposant uitroepteken de plek waar het kloppende hart van creatief Eindhoven wordt gerealiseerd. Het waren de skaters van Area51 en de boulderers van Monk die als pioniers met vooruitziende blik de handschoen als eerste opnamen. Inmiddels hebben ze gezelschap gekregen van een even bont als boeiend gezelschap ondernemende creatives en innovators.

Het trotse pand markeert als een imposant uitroepteken de plek waar het kloppende hart van creatief Eindhoven wordt gerealiseerd.

Werken, optreden, trainen, organiseren …
Het Klokgebouw is een bedrijfsverzamelgebouw met meer dan 100 werkruimten in diverse prijsklassen en afmetingen. Maar het is méér. Het imposante pand met zijn 30.000 m² verhuurd oppervlak herbergt een verzameling aan functies die als kwartiermaker worden ingezet bij de herontwikkeling van Strijp S. Aan de kant van de rondweg biedt PopEI volop oefenruimte en een professioneel podium aan iedereen die met popmuziek en dans aan de slag gaat. Direct daaraan grenzend zijn de artiesten- en rockopleiding van het ROC te vinden. Een centrum voor urban dance. Een aantal productiebedrijven voor optredens en events vinden hier een thuishonk, zoals Paaspop en 250K. Hier is ook de entree van de fitnessformules boven in het gebouw, waar je de hele dag en avond aan je conditie kunt werken. En op de begane grond hebben diverse organisatoren van festivals, evenementen en concerten inmiddels een fantastische plek gevonden in de cultuurhallen; goed voor 100, maar ook voor 10.000 bezoekers.