Mariniersmuseum
Over onsVideoLocatieReviews

Ervaar de belevenissen van het Korps Mariniers midden in het Maritieme District! In Rotterdam, vlakbij de Markthal, pal naast de Oude Haven en het iconische Witte Huis, maak je kennis met een bijzondere elite eenheid, het Korps Mariniers. De mariniers zijn onze zeesoldaten, die vechten op de grens van land en water. En dat al sinds 1665. Bijzondere verhalen en beeldmateriaal van over de hele wereld geven een persoonlijke inkijk in het dagelijks leven van de marinier terwijl zij zich inzetten voor vrede en veiligheid. Bekijk beeldmateriaal dat de mariniers zelf hebben gemaakt met helmcamera’s. Zonder filters, geen censuur, gewoon zoals zij hun werk ervaren. Of beleef de meidagen van 1940 door de ogen van de Zwarte Duivels.

mariniersmuseum rotterdam leukste uitje

Het Mariniersmuseum ontving dinsdag 9 januari 2018 de eerste prijs uit handen van ANWB-leden op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

 

Het Mariniersmuseum scoort op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Land van ANWB en wordt gezien als dé publieksprijs van Nederland.

 

De expositie Mariniers 010, thuisbasis Rotterdam bestaat uit drie paviljoens: Oostplein, mei 1940 en Middenin de stad. Het eerste paviljoen vertelt de geschiedenis van de mariniers, het paviljoen Mei 1940 toont de strijd van de mariniers aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. De recente geschiedenis van het Korps Mariniers in Rotterdam wordt verteld in het laatste paviljoen, Middenin de stad: vanaf de terugkeer van de mariniers in 1946, de Rotterdamse hulp aan de naar Indië uitgezonden mariniers, Perron 0, en de vredesoperaties, de perikelen rondom de Van Ghentkazerne tot en met het sjouwen van fietsen in de Maastunnel.

Openingstijden

di t/m vr 10-17 u, za, zo 11-17 u
! tijdens schoolvakanties regio midden ook op maandag open
gesloten op 1 jan, 1e Paas- en Pinksterdag, 27 apr, 5 mei, Hemelvaart + 25 dec